Posetiivari Marcellon voi tilata paitsi soittamaan myös kertomaan tarinoita posetiivareiden vaiheista ja vanhasta kiertävien soittajien elämäntavasta.

Tekeillä on parhaillaan suuri suomalainen posetiivareiden historiatutkimus ja kirjahanke, ensimmäinen suomalainen ja suomenkielinen lajissaan. Käsikirjoitus odottaa viimeistelyä ja julkaisua. Aiheesta on toistaiseksi valmistunut vuonna 2017 Museovirastolle kirjoitettu tutkimusraportti sekä ohessa oleva pieni yhden soittajan tarina "Merkillinen Mirtelli".

Kirjasen painos on loppuunmyyty, mutta saatavana on sen sähköisesti jaettava versio, joko alle 1 Mt:n kevyt versio tai kuvalaadultaan parempi noin 25 Mt:n versio. Dropbox-kansio avautuu osoitteessa https://www.dropbox.com/sh/f3qta1636ncjwj4/AABiZc_vn6qcNWOmwne6f1g9a?dl=0.

Esiintyjänimi Marcello on muistuma posetiivareiden ammattikuntaa Suomessakin vuosikymmenet hallinneista italialaisista ja kunnianosoitus lähes unohdetuille kansan viihdyttäjille.Onnenlehdet

Onnenlehdet kuuluvat olennaisesti posetiivariperinteeseen. Ne olivat pieniä ennustuksia, joita ostivat etenkin markkinaväki, nuoret, piiat, palvelijat ja muut, jotka halusivat vastauksia sydämenasioihinsa. Posetiivareiden pääansio ei usein tullutkaan soitosta vaan onnenlehtien myynnistä.