On aika virittää posetiivit koronatauon jälkeen

11.07.2020

Kesän kotimaiset posetiivitapahtumat piti perua, samoin osa kansainvälisistä festivaaleista. Mutta elokuussa elämä elpyy. Suomalaisia lähtee ainakin Viroon Tarton posetiivien kesäpäiville.
Suomalaisposetiivareita on perinteisesti käynyt soittamassa Saksassa, Tanskassa, Virossa ja Norjassa. Pohjoismainen Nordiske Lirekassevenner siirsi kevättapaamisensa ensi vuoteen ja saksalainen Internationale Drehorgelfreunde Berlin perui heinäkuun alun festivaalinsa. Sen sijaan norjalainen Norsk Lirekasselaug järjestää jo 31.7.-2.8. toisen Sandefjordin posetiivifestivaalinsa. Valitettavasti siellä ei ole mukana suomalaisia, koska tässä tilanteessa kukaan ei halunnut matkustaa edestakaisin Ruotsin läpi.
Virossa Tartossa Väntorelite Suvepäevad, International Streetorgan Summer Days Tartu soi elokuussa kolmatta kertaa. Sinne on jo suomalaisposetiivareitakin menossa. Festivaali alkaa perjantaina 7.8. ja päättyy sunnuntaina 9.8. Konsertteja on mm. Tarton Raatihuoneentorilla, eri museoissa, Johanneksen kirkossa, puistoissa ja Kasvitieteellisessä puutarhassa.
Samaan aikaan Tartossa järjestetään myös ruoka- ja viinifestivaali, joten kaupungissa saattaa olla muutenkin suomalaisvieraita. Siinä tapauksessa tervetuloa myös konsertteihin. Tartu Väntorel postaa Facebookiin aina tapahtuman uusimmat päivitykset.

Posetiivari Marcello
Kaikki oikeudet pidätetään 2021
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi!